For fagfolk
For fagfolk

[[FOR_FAGFOLK]]

Berigede supper og desserter ...hvorfor nu det?
Ideen til portionsanrettede energi- og proteinrige supper og desserter målrettet småtspisende blev skabt allerede i 1999, da en diætist i samarbejde med fem danske sygehuse, satte sig for at udvikle et produkt der havde en høj grad af convenience, og på samme tid kunne tilgodese de problemstillinger, såsom undervægt, som kostfaglig personale møder i arbejdet med ældre eller syge borgere.

Problemet er desværre det samme i dag, men heldigvis er der begyndt at komme samarbejde på tværs af kommuner og regioner, og chancen for at eliminere problemer med undervægtige ældre og utilsigtet vægttab hos sygehuspatienter, er blevet forbedret.

Hvad kan der gøres for at sikre målrettede energirigtige kosttilbud?
Rabel supperne har siden jeg overtog konceptet i 2002 ændret sig. Der er tilføjet flere proteinrige produkter i denne serie af frosne berigede portioner, blandt andet danskproducerede is, og de seks varianter af proteinrige supper er blevet delvis økologiske for at hjælpe de offentlige kunder med at opnå de eftertragtede mærkninger. Der er ikke tilsat præfabrikeret og saltholdig suppebouillon i rabels supper og derfor er smagen naturlig og suppen nem at indtage. Føde- og drikkevarer der mætter uden at tilføre kroppen de vigtige proteiner, kan tage plads op for den lødige proteinrige ernæring, hvilket ikke er hensigtsmæssigt for den småtspisende.
 
Undervægten er i mange tilfælde den værste synder, når det gælder manglende restitution, og især proteinets essentielle aminosyrer er vigtige under opbygning af muskel- og knoglefunktion, samt sårheling.
Mangel på korrekt ernæring kan også, i værste fald, forhindre en effektiv behandling af en sygdomsramt person.

Rabel proteinrig suppe kan købes gennem landsdækkende fødevaregrossister. Har du private borgere der ønsker at købe, kan det være en god ide at kontakte det lokale ældre- og dagscenter for videresalg af supperne.Proteinrig alsidigt udvalg, målrettet ældre og plejekrævende.
Ser man på udvalget i de proteinberigede og synkevenlige rabel supper og desserter vil man se at det er et lidt gammeldags sortiment. Det er helt bevist at de retter der her er udvalgt, skal kunne nydes af de ældre borgere for hvem et vægttab kan blive fatalt. Tab af muskelmasse og kropsvægt hos ældre skal have mere fokus, da det ikke er nemt at genopbygge muskelmassen hos en person +70.
Ser man bort fra rabel risengrød og den klassiske klar suppe med boller, er alle supperne uden fyld, synkevenlige og nemme at spise, selv uden tygge- og spytfunktion. De cremede supper kan indtages med sugerør.


Hos rabel lider vi ikke af kalorieforskrækkelse
- her elsker vi kalorier!!

.
Nye produkter